Terugblik 2022

Afgelopen september hebben we seizoen 2022 feestelijk afgesloten met een bbq met vele vrijwilligers.
Langs deze weg willen wij jullie ook meenemen op een korte tour door 2022.

Maar voordat we dit doen willen we ook even stil staan bij het verdrietige nieuws dat we dit jaar afscheid hebben moeten nemen van 3 van onze vrijwilligers.

2022!
2022 gaat de boeken in als een succesvol jaar met een recordhoeveelheid zon, langdurig mooi weer, nauwelijks regen en 31.221 bezoekers! Zo'n 20.000 meer dan vorig jaar.
Een van onze beste jaren sinds het bestaan van de stichting.
We hebben veel abonnementen verkocht, we hebben heel veel dagkaarten verkocht en hebben blije gasten mogen ontvangen uit Swalmen en ver daarbuiten.

We hebben niet stilgezeten afgelopen jaar:
  • We hebben het seizoen geopend dit jaar met een vernieuwde speeltuin.
  • We hebben de brug naar de oude speeltuin vernieuwd met gebruikte materialen, verkregen van de gemeente en met inzet van vrijwillige vaklieden.
  • We zijn twee keer op L1 -tv geweest met onze eigen Fons in de hoofdrol.
  • Afgelopen seizoen hebben 3 nieuwe ZRZ's hun diploma behaald.
  • We zijn druk geweest met het fors beperken van ons energiegebruik, door heel slim en doordacht aansturen van o.a. onze warmtepomp voor het verwarmen van ons zwembadwater.
  • We zijn gestart met het nieuwe planningsprogramma, dat door de vrijwilligers zeer positief ontvangen is en het plannen beduidend makkelijker heeft gemaakt.
  • Dit jaar zijn we gestart met onze vrijwilligers, die zich minimaal 8 x hebben ingezet, een gratis abonnement te geven om zo onze waardering te laten blijken voor hun inzet.
  • We hebben het sanitair gebouw op het kampeerterrein kunnen uitbreiden en weer vele kampeergasten kunnen ontvangen.
  • We hebben het zwembad vaak in de vroege of late uren verhuurd aan clubs en verenigingen.
  • We hebben verspreid over terrein bomen geplant, om met name bij het peuterbad in de toekomst voor extra schaduw te zorgen.
Over de jaren zijn er reserves opgebouwd voor groot-onderhoud en het kunnen opvangen van een slecht seizoen.
Die reserves hebben we nu nodig voor de lange termijn instandhouding van ons Familiebad. De vloer van het instructiebad moet worden gerenoveerd en de oude speeltoestellen moeten worden vervangen. De wanden van het grote bad moeten worden gecoat; en ook de zwembadvloer vraagt aandacht.

Het terrein en de gebouwen vragen her en der wat onderhoud en de zonneschermen bij de horeca en keuken moeten worden vervangen.

Daarnaast moeten we investeren om energie te gaan besparen, en deels zelf op te gaan wekken, om zo de watertemperatuur volgend jaar op peil te houden of zelfs te kunnen verhogen.

Door praktisch handelen, slim inkopen van materialen, samenwerken met collega-zwembaden in de buurt en inzet van eigen vrijwilligers met vakkennis besparen we aanzienlijk in kosten.
Daarnaast zorgt het verhuur van het zwembad in de avonduren en het verhuur en uitbreiding van het kampterrein voor extra ( minder weersafhankelijke ) inkomsten. Dit betekent dat we langs noodzakelijk onderhoud ook kunnen investeren in vernieuwingen en verfraaiingen voor onze bezoekers.
Op deze manier gaan we met heel veel zin ons twintigste jaar in. En daar willen we nog vele jaren aan toevoegen.

Met zn allen, bijna 170 vrijwilligers, hebben we dit jaar weer heel veel gasten laten genieten van ons prachtige zwembad.
De sfeer op het zwembad, onder de gasten en onder de vrijwilligers was in 1 woord: geweldig.

Ook de beheerder van de horeca heeft er weer voor gezorgd dat onze gasten en ook vrijwilligers hebben kunnen genieten van koffie, vlaai, fris, bier en vooral friet en snacks !

We sluiten af met een hele dikke dankjewel naar al onze vrijwilligers.
Jullie inzet en hulp is goud waard. Zonder jullie, de vrijwilligers van Familiebad de Bosberg, is er geen zwembad!
Dankzij en met jullie gaan wij met alle vertrouwen ons 20e seizoen tegemoet.
Dankjewel en tot 2023!

geplaatst 03-01-2023